<--! -->

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Θλιβερη πρωτια της Ηπειρου στα τροχαια ατυχηματα


Είναι γνωστό πως ο οδικός άξονας Αντίρριο-Ιωάννινα είναι ο χειρότερος εθνικός δρόμος σε όλη την Ελλάδα. Είναι γνωστό πως γενικά η Ήπειρος διαθέτει ένα από τα πιο κακοτράχαλα οδικά δίκτυα πανευρωπαϊκά. Δυστυχώς όμως αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο και μάλιστα από την επίσημη εθνική αρχή.

Έτσι, θλιβερή πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα είχε η Ήπειρος τον Δεκέμβριο του 2011, αφού για την περιοχή μας, τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 110%! Σημειώθηκαν 21 τροχαία έναντι 10 ένα χρόνο πριν.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να κρούσουν το καμπανάκι προς τους αρμόδιους φορείς για να ξαναδούν το θέμα της ασφάλειας στους ηπειρωτικούς δρόμους, ειδικά ενόψει του Πάσχα και κυρίως του καλοκαιριού που η Ήπειρος στοχεύει και ελπίζει στην προσέλκυση περισσότερων όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και ξένων επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την Ήπειρο τα περισσότερα τροχαία (συγκριτικά με το 2010) συνέβησαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μια αύξηση που άγγιξε το 40,5%. Για μία ακόμα φορά καταδεικνύεται περίτρανα σε όσους φωνάζουν να σταματήσουν τα οδικά έργα, πως η έλλειψη ασφαλών, σύγχρονων οδικών αξόνων, κοστίζει ανθρώπινες ζωές που δεν αντικαθίστανται.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More