<--! -->

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η προωθηση κρουαζιερας στους στοχους του σχεδιου για την τουριστικη αναπτυξη

ΤΟ πλέγμα δράσεων για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων με στόχο την ανάδειξη της περιφέρειας Ηπείρου ως τόπου προορισμού κρουαζιέρας τέθηκε στην πρώτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας, που συστήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των εκδρομών που πραγματοποιούνται από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, με την περιφέρεια να αναλαμβάνει προωθητικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ένταξη στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου και της κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν, για εφέτος έχουν προγραμματισθεί 6 στάσεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάργα, 3 στην Ηγουμενίτσα και 11 στην Πρέβεζα, ενώ την επόμενη χρονιά έχει ήδη εξασφαλισθεί η στάση 28 κρουαζιερόπλοιων στην περιφέρεια Ηπείρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Ιωάννου (φωτό) σε δηλώσεις του τόνισε ότι η προώθηση της κρουαζιέρας είναι ένας από τους στόχους του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου. Πρόσθεσε, δε, πως «ως περιφέρεια είμαστε δίπλα σε τέτοιες δράσεις για την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου. Αποφασιστικό ρόλο για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ευκαιρίας παίζουν οι εκδρομές που αγοράζουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων στα μέρη που ελλιμενίζονται. Γι'Α αυτό τον λόγο η περιφέρεια προσπαθεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα αυτών των εκδρομών προς την Ήπειρο συμβάλλοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει. Υπολογίζουμε ότι η προσέλευση των κρουαζιερόπλοιων στην Ήπειρο θα αυξηθεί σημαντικά άμεσα αλλά και τα επόμενα χρόνια».

Στη σύσκεψη μετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ K. Τσοβάρας, ο διευθυντής Ανάπτυξης του ΟΛΗΓ Κ. Γκρίνιας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλης, εκπρόσωποι των 4 επιμελητηρίων της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ηγουμενίτσας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας κ.ά.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More