<--! -->

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανοιχτη επιστολη για την Κεναν Μεσαρε

Αξιότιμοι συμπολίτες.
Την 8-2-2012 υπερψηφίσατε (όλοι πλην των κ.κ. Μαντά, Τασιούλα, Στ. Σκοπούλη) την εισήγηση και οριστική παραλαβή της Κενάν Μεσαρέ υπογράφοντας (προφανώς εν αγνοία σας) στην πιο μαύρη και ανεύθυνη σελίδα της Ιστορίας του Δ.Σ.  και της Πόλης μας.

Κύριοι, παραλάβατε ένα άλλο έργο, ένα εγκληματικό έργο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε καν με αυτό που προβλέπει η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΕΛΕΤΗ που σε όλα τα έργα είναι η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση (ανεξαρτήτως του πως «εξασφαλίστηκε»)! Καταγγέλλουμε υπευθύνως πως όλα έγιναν προς το απείρως χειρότερο και σκοπίμως επικινδυνότερο:
1.    Η ΠΑ επιτάσσει: «…Στο κεντρικό τμήμα της οδού προβλέπονται δυο λωρίδες κυκλοφορίας… Αριστερά και δεξιά του κεντρικού τμήματος θα υπάρχουν πεζοδρόμια πλάτους…» Αντί των πεζοδρομίων υπάρχει και 3η λωρίδα κυκλοφορίας.
2.    Η ΠΑ επιτάσσει: «…Ο παράπλευρος δρόμος (ΟΤ Γ248) γίνεται πεζόδρομος…».
Σας γνωρίζουμε πως κανένας πεζόδρομος δεν υπάρχει εκεί.
3.    Η ΠΑ επιτάσσει: «Οι υπόλοιποι παράπλευροι δρόμοι που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το κεντρικό τμήμα εξυπηρετούν τοπική κυκλοφορία τη στάθμευση και προσβάσεις στο κεντρικό τμήμα.» Σας γνωρίζουμε πως κανένας τέτοιος παράπλευρος δρόμος δεν υπάρχει εκεί και πουθενά δεν επιτρέπεται η στάθμευση.
4.     Σας αναφέρουμε πως δεν υπάρχουν, πέντε (5) κάθετοι στην ΚΜ πολύ μικροί δρόμοι. Υπήρχε εργολαβία για την «κατασκευή οδών που συγκλίνουν στην ΚΜ» και μέσω αυτής κατασκευάσθηκαν απομακρυσμένοι οδοί που ΔΕΝ συγκλίνουν στην ΚΜ καθώς και μια διαμήκης, εντελώς άχρηστη, αδιέξοδος οδός.
5.     Σας αναφέρουμε πως το επί της ΚΜ πεζοδρόμιο στη ΒΔ γωνία με τη Βελισαρίου σχεδόν εξαφανίζεται και στη θέση του υπάρχει υψηλό τοιχίο(!) αποκλείοντας τη δυνατότητα δημιουργίας κυκλικού κόμβου.
6.    Με περισσή γαλαντομία κατασκεύασαν και Τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας, έβαλαν και 2 χιλιόμετρα ατσαλόμπαρες διχοτόμησης χωρίς να προβλέπονται από την ΠΑ.
7.    Όπως μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας, έχουν καταφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη για το υπό έναρξη έργο κατασκευής της οδού Βογιάνου.

Στην ως άνω συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρθηκε με μεγαλοψυχία απέναντι στα παιδιά και την περιοχή μας (που «συμπτωματικά» κατοικείται από χιλιάδες οικογένειες) με την δηλωθείσα πρόθεση να συνεχίσει να επιβάλλει τις εξοντωτικές συνθήκες για 5 ή και 25 ακόμη χρόνια (θα εξαρτηθεί από τη διαγωγή μας;). Με το γελοίο, και προ πολλού θρυμματισθέν, πρόσχημα πως η ΕΕ δεν επιτρέπει καμία απολύτως παρέμβαση στο καθόλα …νόμιμο έργο τους! Και εσείς αυτό το υπερψηφίσατε μαζί με την οριστική παραλαβή!

Με την παρούσα θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ενημέρωσή σας πιστεύοντας πως μετά από αυτήν θα υπερασπισθείτε αυτά για τα οποία εκλεχτήκατε: Το συμφέρον της Πόλης ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΘΟΡΥΒΟΥΠΟΛΗ, τη νομιμότητα, την ασφάλεια και υγεία των συμπολιτών σας και κυρίως των παιδιών. Βαρύνουσα θα είναι η στάση των Συμβούλων επιστημόνων της Υγείας (γιατροί-φαρμακοποιοί) που γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί «ύπουλη κακοποίηση και υπόσκαψη της υγείας λόγω ηχορύπανσης». Το ίδιο, των Συμβούλων Μηχανικών που γνωρίζουν να διαβάζουν Μελέτες. Πολλοί θα πρέπει να θυμηθούν τις τεκμηριωμένες δηλώσεις τους  σε  προηγούμενες συνεδριάσεις σας.

Κύριοι Σύμβουλοι, η αλήθεια θα λάμψει ούτως ή άλλως.
Το ζήτημα έχει γίνει ευρωπαϊκό και περιήλθε στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εποπτεία του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου και των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Περιφερειακών Έργων της Ε.Ε.  Όσο παραμένει θα συνεχίζει και θα οξύνεται ο διασυρμός της Πόλης και της Πατρίδας μας. Εμείς δεν έχουμε άλλη λύση: Θα εξακολουθήσουμε να το διαδίδουμε περαιτέρω, με ονομαστικές πλέον αναφορές, όπου δει: Επιστημονικές Οργανώσεις, φορείς Περιβάλλοντος και Δημοκρατίας. Καλείστε, έστω και τώρα, να ξανασυζητήσετε το θέμα και να προστατεύσετε τα Γιάννενα και την Πατρίδα μας από τον, απόλυτο εξευτελισμό.
   
Μετά τιμής,  για τις Επιτροπές Κατοίκων
Ευάγγελος Λιβιτσάνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More