<--! -->

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μουσικη Βραδια "Duo Οχτω Χορδες" στην Αιθουσα Κ. Κατσαρη - Ε.Η.Μ

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου 2012 στην Αίθουσα Κ. Κατσάρη - Ε.Η.Μ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από το "DUO OXTΩ ΧΟΡΔΕΣ".

Σπύρος Γκικόντης και Ελένη Πετρίδου θα παρουσιάσουν έργα για 2 βιολιά.

Σπύρος Γκικόντης

 Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία (Arnold Schoenberg Center), Αγγλία (Yorkshire Baroque Sloists) και Η.Π.Α., για τις οποίες έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές.Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό από δίσκους, με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που εκτείνεται από τη μπαρόκ εποχή ως τη σύγχρονη εποχή. Για τους δίσκους αυτούς έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως αυτή του περιοδικού The Strad.

Στο ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες εκτελέσεις και πρώτες ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Παπαϊωάννου, Δραγατάκη, Αντωνίου).
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος διαφόρων συνόλων όπως του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής, του Ιονίου Συνόλου Μουσικής Δωματίου, του Τρίο Κορυφώ και του Κουϊντέτου Μι μπεμόλ Astor Piazzola.
Ως προσκεκλημένος καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski της Πολωνίας καθώς και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, και Boston των Η.Π.Α. Με το DUO οχτώ χορδές ήταν προσκεκλημένοι από το Πανεπιστήμιο του B.G.S.U των ΗΠΑ για δύο εμφανίσεις τον Απρίλιο του 2010.
Είναι Επίκουρος καθηγητής βιολιού στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου προετοιμάζει και τη Συμφωνική Ορχήστρα, στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας.


Ελένη Πετρίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού υπό την καθοδήγηση των Μ. Μιχαηλίδη και P. Arnaudov. Σπούδασε με τον Δ. Χανδράκη και Σ. Γκικόντη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου αντίστοιχα (ειδίκευση βιολιού), απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.
Συνέχισε με το Σ. Γκικόντη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσική Εκτέλεση στο Βιολί του Ιονίου Πανεπιστημίου και το
ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2008. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τους Σ. Καφαντάρη, A. Stankov, Ι. Βατικιώτη, V. Milanova, V. Oistrah, I. Kravtchenko, J. Leertouwer, N Baltussen, E. Kawaguti, Σ. Γκικόντη, V. Beluska
Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νοτιοαφρικανική Ένωση, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία), αποσπώντας επαινετικές κριτικές. Με το Duo οχτώ χορδές ήταν προσκεκλημένοι από το Πανεπιστήμιο του B.G.S.U. των ΗΠΑ για δύο εμφανίσεις τον Απρίλιο του 2010. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου στο κοντσέρτο για βιολί του Beethoven, καθώς και με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Α. Μυράτ στο κοντσέρτο αρ.4 του Mozart.
Συνεργάζεται με το Ιόνιο Κουαρτέτο Εγχόρδων και με το Ιόνιο Σύνολο Μπαρόκ Μουσικής. Διδάσκει βιολί στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More