<--! -->

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αποφαση της ΠΕΔ για την καταργηση υπηρεσιων σε Δημους

Το θέμα της κατάργησης των τοπικών υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών σε Δήμους της Ηπείρου τέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ το οποίο και έλαβε ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας.

Η απόφαση έχει ως εξής:
1. Να σταλεί έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους φορείς, στο οποίο να τονίζεται ότι για κάθε κατάργηση η συγχώνευση τοπικών γραφείων δημόσιας υπηρεσίας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του Δήμου στα όρια του οποίου λειτουργεί η υπηρεσία διότι γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της περιοχής και των δημοτών τους.

2. Η οριζόντια κατάργηση τοπικών γραφείων Δημοσίων Υπηρεσιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα του κάθε Δήμου (γεωγραφικό ανάγλυφο, μορφωτικό επίπεδο πολιτών, χιλιομετρικές αποστάσεις, κ.λ.π.) θα οδηγήσει την περιφέρεια σε συρρίκνωση και εγκατάλειψη.

3. Θεωρούμε επίσης ότι η κατάργηση των τοπικών γραφείων – υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών, που εξυπηρετούν τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς των απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας δεν συνάδει με τις αρχές και το πνεύμα του προγράμματος « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More