<--! -->

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινα η αναθεωρηση του Περιφερειακου Πλαισιου Χωροταξικου Σχεδιασμου

Σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε στο «Διαύγεια» από το ΥΠΕΚΑ αναδείχθηκε ανάδοχος για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η αναθεώρηση του Χωροταξικού, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει τέσσερις βασικούς στόχους. Ο πρώτος στόχος αφορά στην εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών και στην ενίσχυση της εσωτερικής, σε κάθε περιφέρεια, συνοχής.

Ο δεύτερος στόχος συνδέεται με την περαιτέρω θωράκιση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη: ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εξειδίκευση των κατευθύνσεων των Περιφερειακών Πλαισίων ώστε να υποστηριχθούν πιο αποτελεσματικά οι ΟΤΑ, Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι Κρατικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Τρίτος στόχος είναι να υπάρξει συμπληρωματικότητα των μέσων και των πολιτικών παρεμβάσεων, καθώς και μεγαλύτερη συνέργια των εκτελούμενων έργων και των προγραμμάτων με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ο τέταρτος στόχος απαντά στην ανάγκη να δοθεί επικαιροποιημένη κατεύθυνση στο υποκείμενο επίπεδο σχεδιασμού, δηλαδή στα Ρυθμιστικά Σχέδια στα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, στις ζώνες οικιστικού ελέγχου κ.λ.π.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More