<--! -->

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκινά πρόγραμμα εμβολιασμού για τον μελιταίο πυρετό

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π. Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει  τους κτηνοτρόφους ότι από 8/3/2011 ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμών των αιγοπροβάτων κατά του μελιταίου πυρετού. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών ανά τοπικό διαμέρισμα θα κοινοποιηθεί στους Δήμους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες μέρες και ώρες με το γραφείο του Τμήματος Κτηνιατρικής Π. Ε. Ιωαννίνων.

Επισημαίνεται ότι όσοι κτηνοτρόφοι δε συνεργαστούν με την υπηρεσία για τον εμβολιασμό των ζώων τους θα χάσουν το δικαίωμα παράδοσης γάλακτος στη βιομηχανία.

Συνδυασμένη τουριστική προβολή της Ηπείρου, ο στόχος της Περιφέρειας

Τις βασικές κατευθύνσεις της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Ηπείρου, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη σημερινή σύσκεψη των φορέων του τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων, που έγινε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

 «Για την Διοίκηση της Περιφέρειας, τόνισε μεταξύ άλλων, ο τουρισμός δεν είναι αυτοσκοπός αλλά πρέπει να συνδυάζεται με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, για να έχουμε διάχυση οφέλους και το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τη θάλασσα με το βουνό μπορούμε να δώσουμε ένα πλήρες τουριστικό προϊόν». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι απαραίτητο στοιχείο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας είναι η προβολή και η προώθηση των τοπικών επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι στο εξής η συμμετοχή της Ηπείρου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις θα είναι στοχευμένη, διαβεβαιώνοντας τους επαγγελματίες του κλάδου, ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.

Ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχης (Π.Ε. Πρέβεζας) κ. Στράτος Ιωάννου, ανοίγοντας  τις εργασίες,  υπογράμμισε ότι η  σύσκεψη με τους φορείς τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων, εντάσσεται στο πρόγραμμα  της  Διοίκησης της Περιφέρειας για την ανταλλαγή απόψεων και συλλογή προτάσεων ενόψει κατάρτισης του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό. Η σημερινή σύσκεψη ήταν η δεύτερη στη σειρά, καθώς έχει προηγηθεί αυτή της Θεσπρωτίας. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συσκέψεις σε Άρτα – Πρέβεζα και στη συνέχεια Πανηπειρωτική συνδιάσκεψη κατά την οποία θα κατατεθούν, προς διαβούλευση, οι βασικές προτάσεις της Περιφέρειας.

«Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε κανέναν και  για αυτό επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία, να ακούσουμε τις  προτάσεις, τις θέσεις και τις απόψεις των  επαγγελματιών του κλάδου  για το πώς θα προωθήσουμε τον τουρισμό, βραχυπρόθεσμα (ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού)  μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», τόνισε ο κ. Στρ. Ιωάννου, για να προσθέσει ότι η προβολή της Ηπείρου θα γίνει βάσει ενιαίας στρατηγικής και σε αυτό βοηθά πλέον και ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». «Η Περιφέρεια θα λειτουργεί ως ομπρέλα, αλλά η κάθε Π.Ε., ο κάθε Δήμος θα μπορεί να έχει και τις δικές της δράσεις αν το επιθυμεί», τόνισε σε άλλο σημείο ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος, για λόγους πρακτικότητας όπως είπε,  έθεσε ως θέμα συζήτησης και τη δημιουργία ενός ευέλικτου Φορέα για τον τουρισμό, στον οποίο να εκπροσωπούνται Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, επαγγελματικοί κλάδοι κ.α.

* Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Δήμων, επαγγελματικών φορέων κ.α..

Ανανεώνει ο Ντεμόλ


Πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Στεφάν Ντεμόλ. Ο Βέλγος τεχνικός υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο ενός έτους, και φαίνεται πως είναι έτοιμος να ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο.

Στον Ντεμόλ πιστώνεται η καλή παρουσία του ΠΑΣ την φετινή σεζόν με συνέπεια να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να είναι το απόλυτο φαβορί για την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

[via]

Απο τα Ιωάννινα θα εκκινήσει ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Έπειτα από ένα διάλειμμα έξι ετών μπήκε ξανά φέτος στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που θα διεξαχθεί από 13 μέχρι 17 Απριλίου με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος.

Με τη συνεργασία αρμόδιων κρατικών φορέων, περιφερειών και τοπικών φορέων, η διοργάνωση θα «ζωντανέψει» ξανά, με κάποιους από τους καλύτερους ποδηλάτες στον κόσμο να δίνουν το «παρών» στους αγώνες.

Η εκκίνηση θα δοθεί από τα Ιωάννινα και ο τερματισμός θα γίνει με σιρκουί 10 στροφών στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Στη διάρκεια των πέντε ετάπ οι ποδηλάτες θα διανύσουν συνολικά 728 χιλιόμετρα.

Ο διεθνής ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1968, με την ονομασία «Έπαθλο Αρχαιοτήτων».

Το πρόγραμμα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011
Προετοιμασίες αγώνα, αφίξεις ομάδων, τεχνικό συνέδριο: Ιωάννινα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
1ο Ετάπ: Ιωάννινα-Δωδώνη-Πρέβεζα (140 χιλιόμετρα)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
2ο Ετάπ: Πρέβεζα-Μεσολόγγι (120 χιλιόμετρα)

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
3ο Ετάπ: Μεσολόγγι-Δελφοί (150 χιλιόμετρα)

Σάββατο 16 Απριλίου 2011
4ο Ετάπ: Δελφοί-Μαραθώνας (178 χιλιόμετρα)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011
5ο Ετάπ: Μαραθώνας-Ιστορικό Κέντρο Αθήνας (120 χιλιόμετρα)

[via]

Η παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie" στο Πολυθέαμα Ιωαννίνων


Ένα έργο βασισμένο στα ημερολόγια και τα e-mails της Rachel Corrie που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner. «Η 23χρονη ακτιβίστρια βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003. Στην προσπάθεια της να εμποδίσει την κατεδάφιση ενός σπιτιού παλαιστινίου πολίτη καταπλακώθηκε από μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού».
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2005 και έκτοτε σε πολλά θέατρα της Αγγλίας και της Αμερικής, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο.

«Μια από τις καλύτερες στιγμές του πολιτικού θεάτρου στην Ελλάδα.»

Η παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», που σκηνοθέτησε η Μάνια Παπαδημητρίου, παίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, για 2η χρονιά, ενώ παράλληλα συνεχίζει την περιοδεία της σε 20 πόλεις της περιφέρειας.

Θέατρο Πολυθέαμα - Ιωάννινα
2, 3 & 4 Μαρτίου
Ώρα: 21:15
Είσοδος: 10 €
Τηλ.: 26510 03492

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
70 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Νάνσυ Τρικκαλίτη
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου

Υπεύθυνος Παράστασης: Ανδρέας Μαυραγάνης
Βοηθός Σκηνοθέτη    : Μάρω Αγρίτη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικά: Άρτεμις Θεοδωρίδη
Video: Αγγέλα Δεσποτίδου
Επιμέλεια Κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος
Φωτογραφίες: Θάνος Χόνδρος

Παίζουν: Δήμητρα Σύρου, Μάρω Αγρίτη


Μία θεατρική παράσταση συμπαραγωγή της Μάνιας Παπαδημητρίου, της εταιρείας Familia & του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η περιοδεία της οποίας πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης για τον Πολιτισμό.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι Cyanna στα Γιάννενα

To Boxx Live Stage(Ιωάννινα-Λεωφ. Γεωργ. Παπανδρέου, τηλ. 6932610241), θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό που αγκάλιασε με την συμμετοχή του όλες τις συναυλίες που διοργάνωσε, καλεί στην πόλη μας τους Cyanna, την Τρίτη 1η Μαρτίου για μια εκρηκτική συναυλία.  H βραδιά θα ξεκινήσει στις 10μμ και θα έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ η τιμή της μπύρας είναι 4€ και του ποτού 6€.   
 
Με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, αλλά κυρίως με γνήσια rock n roll διάθεση, οι Cyanna καταφτάνουν με το νέο τους δίσκο “End Is Near” και μία πανελλαδική περιοδεία!  Την ίδια στιγμή η διαχρονική μούσα του γκρουπ, Cyanna Mercury, παίρνει σάρκα και οστά, για πρώτη φορά ως κεντρικός χαρακτήρας στο συλλεκτικό comic - artwork (art: Στέφανος Κατσέλης, design: Νeu Studio), το οποίο θα περιλαμβάνεται στο limited edition του "EndIs Near" , και θα είναι διαθέσιμο στη  συναυλία.  Οι Cyanna δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεχώρισαν ήδη από τα πρώτα τους βήματα, κερδίζοντας το κοινό αλλά και τον εγχώριο Τύπο, καταλαμβάνοντας μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα αγγλόφωνα rock γκρουπ.           

Στο νέο τους δίσκο, End Is Near, δίνουν και πάλι δυναμικά «το παρών», μεταφέροντας στον ήχο τους την ατμόσφαιρα των συναυλιών τους: Ένταση -  Ρυθμός - Ενέργεια. Ένα τρίπτυχο που σε συνδυασμό με τους άμεσους στίχους αποτελεί το πιο εκρηκτικό μείγμα σύγχρονου Rock N Roll, με ηλεκτρονικά στοιχεία και επιρροές από τα 60’s μέχρι και σήμερα. 
 

Για να ακούσετε το νέο άλμπουμ των Cyanna πριν τη συναυλία επισκεφτείτε το www.cyanna.gr 

Η παράταξη "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις" για τον τουρισμό στην Ήπειρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια με τους φορείς της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων για τα θέματα του τουρισμού της Ηπείρου. Εκπροσωπώντας την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αρβανίτης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση :
«Η τουριστική ανάπτυξη είναι ένα από τα «κρυμμένα δυναμικά» της Περιφέρειας. Ένα ζήτημα που η αιρετή Περιφέρεια ως θεσμός πρέπει να επεξεργαστεί ώστε με στοχευμένο τρόπο να αξιοποιήσει και να προωθήσει προς όφελος των πολιτών της Ηπείρου. Η αντιμετώπιση του θέματος από τη διοίκηση της Περιφέρειας εξετάζεται πρόχειρα και αποσπασματικά, όπως εξ άλλου και όλα τα θέματα ανάπτυξης της Ηπείρου.
Η Ήπειρος με το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας έχει μια σημαντική ευκαιρία να κάνει ουσιαστική διαχείριση του τουριστικού προορισμού «ΗΠΕΙΡΟΣ», υπό το συντονισμό και την καθοδήγησή της. Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων μέσα από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης θα πρέπει να προσδιοριστούν οι προτεραιότητες και να σχεδιαστεί το τι τουρισμό θέλουμε για την επόμενη δεκαετία.
Να προσδιορίσουμε με τον τρόπο αυτό και τη στόχευση της τουριστικής προβολής. Σημαντικό στοιχείο της τουριστικής προβολής είναι το λογότυπο–σήμα του τουριστικού προορισμού καθώς και τα κριτήρια με βάση τα οποία οι διάφοροι φορείς και επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν το λογότυπο αυτό. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η αξία του προορισμού και η δυνατότητα να διευρυνθεί η τουριστική αγορά, που σήμερα πλήττεται από την κρίση.
Η Περιφέρεια θα πρέπει παράλληλα να προσδιορίσει τις προτεραιότητές της στη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό ή το εσωτερικό με κατάλληλη προετοιμασία ώστε οι ενέργειες να είναι αποτελεσματικές.
Παράλληλα η Περιφέρεια οφείλει να προωθήσει τη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουριστικό κλάδο και αυτό μπορεί να γίνει εάν προχωρήσει στη συγκρότηση του «Καλαθιού Ηπειρωτικών Προϊόντων», τα οποία θα προβάλλονται ενιαία μαζί με τον τουριστικό προορισμό ΗΠΕΙΡΟΣ».
Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ενίσχυσε την ανησυχία μας, που έχουμε ήδη εκφράσει και δημόσια, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση στο Λονδίνο.
Είναι φανερό πως η προετοιμασία είναι ανύπαρκτη και η συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση αυτή δεν έχει τις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη.
Δυστυχώς για το τόπο και μακάρι να διαψευστούμε, αλλά με πραγματικά στοιχεία και όχι με εικονική πραγματικότητα και επικοινωνιακές, εφήμερες κορώνες…

Εκδρομή στην Κέρκυρα και ανάβαση στον Παντοκράτορα (Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων)

Εκδρομή στην Κέρκυρα και ανάβαση στον Παντοκράτορα (903μ) διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου 2011 ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Αναχώρηση από την πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων το Σάββατο 7:30πμ. Το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η ανάβαση στον Παντοκράτορα (διάρκεια πορείας 5 ώρες – Α′ κατηγορίας). Για την Κυριακή έχει προγραμματισθεί μικρή πορεία, 2 ωρών και περιήγηση στην πόλη της Κέρκυρας. Επιστροφή στα Ιωάννινα, Κυριακή βράδυ. Αρχηγός: Δημήτρης Μωραΐτης. Υπαρχηγός: Μάνθος Νικολαΐδης. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς), καθημερινά 7-9μμ ή στο τηλέφωνο 26510-22138. http://www.orivatikos.gr

Οn line φροντιστήρια για τις Πανελλαδικές από το Υπ. Παιδείας

Με τον τίτλο «Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις», το υπουργείο Παιδείας εγκαινιάζει μία πρωτοπόρα δράση, το on line φροντιστήριο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής την υπουργό Αν. Διαμαντοπούλου, παρουσίασε το φιλόδοξο αυτό «πλάνο», που σε οικονομικά δύσκολες μέρες έρχεται αρωγός σε χιλιάδες οικογένειες και κυρίως στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα κ.λπ.

Μ' ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους
τα παιδιά θα βλέπουν τα μαθήματα που θέλουν, θα έχουν τις βοηθητικές υπηρεσίες, που τους χρειάζονται, θα έχουν ασκήσεις, σημειώσεις του καθηγητή και όσα είναι απαραίτητα στο διάβασμά τους. Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη, που εφαρμόζεται η δράση αυτή και η οποία φαίνεται, ήδη, ότι έχει μεγάλη απήχηση, αφού μέσα σε τρεις μέρες, που τρία μαθήματα βρίσκονται στους υπολογιστές, τα «χτυπήματα» ανέρχονται σε 54.000.


Τα μαθήματα που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο είναι αρχαία, φυσική και μαθηματικά, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα εμπλουτιστεί η ύλη με άλλα τρία μαθήματα και σε πολύ λίγο όλα τα μαθήματα θα είναι στον υπολογιστή του μαθητή.

Από το υπουργείο εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθούν και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, ενώ θα είναι ιδιαίτερη η βοήθεια σε παιδιά δυσπρόσιτων περιοχών που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων. Να σημειωθεί ότι το 90% των εφήβων έχουν πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ 75-80% δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σημειώνεται ότι 120 εκπαιδευτικοί έχουν δώσει υλικό
και βοηθούν αφιλοκερδώς, ενώ συνολικά στο «ψηφιοποιημένο» μέρος της εκπαίδευσης (digital school) 250 καθηγητές δίνουν υλικό και βοηθούν τα παιδιά. Από τον επόμενο χρόνο, πάντως, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής του μαθητή με τον καθηγητή, στον οποίο θα μπορεί ο μαθητής να απευθύνει προσωπικά ερωτήματα και απορίες και να παίρνει απαντήσεις.

Οι καθηγητές, που θα ασχοληθούν σχετικά, θα παίρνουν και ένα επιμίσθιο της τάξης των 200 με 300 ευρώ
, ενώ το όλο εγχείρημα κοστίζει περίπου 30-50.000 ευρώ. Είναι δηλαδή πολύ πιο οικονομικό από την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία, που στην πράξη δεν σημείωσε επιτυχία.

Μιλώντας, στην εκδήλωση η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην οικονομική περίοδο λέγοντας: «Πέρα από όλα τα άλλα είναι μία περίοδος με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα για την ελληνική οικογένεια. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε μία πραγματικότητα. Υπάρχουν και άλλου είδους προβλήματα, που δημιουργούν συνθήκες ανισότητας, δηλαδή παιδιά που είναι σε νησιά, σε απομακρυσμένες περιοχές, που ακόμα κι αυτή η υποστήριξη -η εκτός σχολείου- δεν είναι πάντοτε εφικτή».

Επίσης, υπάρχουν links σχετικά με το μάθημα και από την εκπαιδευτική τηλεόραση, αλλά και από ό,τι έχει γίνει από το Υπουργείο σε υποστηρικτική διδασκαλία.

[via

Οι Ηπειρώτες της Ευρώπης γιορτάζουν την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

 Πολυάριθμες εκδηλώσεις για την 98η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων έχουν προγραμματίσει διάφοροι Σύλλογοι Ηπειρωτών στην Ευρώπη.

Το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, έγιναν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών «Δωδώνη» στο Ντίσελντορφ, της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου, του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κολονίας και περιχώρων και του Ηπειρωτικού Συλλόγου «Δωδώνη» της Νυρεμβέργης.

Την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμβούργου, παρουσία των ελληνικών προξενικών αρχών, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1912/1913.

Η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων θα εορταστεί με μία ηπειρωτική βραδιά, στις 5 Μαρτίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αμβούργου. Την ίδια ημέρα εκδήλωση διοργανώνει και η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ανοβέρου και περιχώρων, όπως και η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης.

Τέλος, ο Σύλλογος Ηπειρωτών του Λούντενσάιτ, της Γερμανίας, διοργανώνει εκδήλωση στην πόλη, στις 12 Μαρτίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Επίδειξη δύναμης από τον ΠΑΣ Γιάννινα


Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα, που διέσυρε εντός έδρας την ομάδα της Βέροιας με 5-0 για την 24η αγωνιστική της Football League. Μετά από 2 συνεχόμενες ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Πιερικό, οι πρωτοπόροι της Football League πέτυχαν εμφατική νίκη επί της ομάδας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και απέδειξαν ότι δίκαια είναι το πρώτο φαβορί για άνοδο στην Super League. Το σκορ της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αφού οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια. Δύο γκολ για τους γιαννιώτες πέτυχε ο Μπακαγιόκο, κι από ένα ο Σιαλμάς, Ντε Βινσέντι και Σκούφαλης.

Γκολ όμως έβρεξε και στην αναμέτρηση των Τρικάλων με τον Πανθρακικό. Οι θεσσαλοί επιβλήθηκαν με το εμφατικό 4-0 της ομάδας της Κομοτηνής κι εκμεταλλευόμενοι το χτεσινό στραβοπάτημα της Δόξας Δράμας, έκαναν σημαντικό βήμα για την είσοδο τους στα πλέι οφ. Τα γκολ για τον ΑΟΤ πέτυχαν οι Μανουσάκης, Μίνγκας, Κοντογουλίδης και Σαρακατσάνος.

Στη Ρόδο, ο Διαγόρας έμεινε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη, καθώς παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Εθνικό. Η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη θα μπορούσε να πάρει τους 3 βαθμούς, αν ο Ζλάτκοβιτς ευστοχούσε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 45ο λεπτό.

Η Καλλιθέα πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη, καθώς επικράτησε του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο με 4-1, βάζοντας τους θεσσαλονικείς σε περιπέτειες. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Πλατέλλας, Καλτσάς, Παπαναστασίου και Παραράς, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Στεφανίδης.

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε και ο Πιερικός, που επιβλήθηκε με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Κατερίνη. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 75' ο Γιαζιτζόγλου. Τέλος, με 2 γκολ του Τόμας ο Ιωνικός απέδρασε με το διπλό από την Ηλιούπολη, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
Σάββατο 26/2
Δόξα Δράμας - Παναιτωλικός 0-1 (45' Mπαϊκαρά)

Kυριακή 27/2
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 5-0 (13' Σιαλμάς, 59', 69' Μπακαγιόκο, 74' Nτε Βινσέντι, 81' Σκούφαλης)
Πιερικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 (75' Γιαζιτζόγλου)
Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα 1-4 (26' Στεφανίδης - 11' Πλατέλλας, 51' Καλτσάς, 77' Παπαναστασίου, 85' Παραράς)
Τρίκαλα - Πανθρακικός 4-0 (21' Μανουσάκης, 58' Μίνγκας, 68' Κοντογουλίδης, 82' Σαρακατσάνος)
Ηλιούπολη - Ιωνικός 0-2 (63', 86' Τόμας)
Διαγόρας - Εθνικός 0-0

Δευτέρα 28/2
18:00GR Λεβαδειακός - ΟΦΗ
19:00GR Θρασύβουλος - Εθνικός Αστέρας

[via]

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση εις μνήμην των Βορειοηπειρωτών ευεργετών του Ζαππείου Μεγάρου Ευαγγέλου και Κωνσταντίνου Ζάππα

Το Ζάππειο Μέγαρο, φιλοξένησε στις 20.2.2011 μία μεγαλειώδη εκδήλωση εις μνήμην των ευεργετών του. Διοργανωτές το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, η Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου και η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Ζαππείου Μεγάρου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα ξεδιπλώθηκαν οι γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του Ευαγγέλου και Κωνσταντίνου Ζάππα από το Λάμποβο Βορείου Ηπείρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Χαράλαμπος Καραθάνος, ο εκπρόσωπος του Ζαππείου Μεγάρου κ. Ιωάννης Ζώης, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρυσόστομος Δήμου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης κ. Ρένος Κυριακίδης, ο οποίος ήρθε  από την Κύπρο ειδικά για την εκδήλωση. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικός χαιρετισμός από το Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο «Ο Κάυκασος», χαιρετισμός του προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικολάου Ουζούνογλου και του προέδρου της Ένωσης Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου κ. Κώστα Νούσια, ο οποίος επισήμανε ότι με κάποιο απειροελάχιστο ποσό θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία Συμφωνική Ορχήστρα από Βορειοηπειρώτες, η οποία θα πρέσβευε την παραδοσιακή ελληνική και έντεχνη μουσική πέρα από τα σύνορα της χώρας και ευχήθηκε η εκδήλωση να μεταλαμπαδευτεί στο Λάμποβο Βορείου Ηπείρου (τόπο καταγωγής των ευεργετών) καθώς και στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινούπολης.
Παραβρέθηκαν η κ. Ευγενία Τσουμάνη βουλευτής επικρατείας Ν.Δ. εκ μέρους του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Απόστολος Μπαμίχας εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο κ. Κώστας Πανταζής γραμματέας νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Ιωάννης Δομάγερ πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Ζαππείου Μεγάρου, ο κ. Παύλος Ιωαννίδης αντιπρόεδρος Ιδρύματος Ωνάση, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς τέως υπουργός, ο κ. Μανώλης Μπαντουβάς γιατρός, ο κ. Δημήτριος Μητσάτσος πλοίαρχος πολεμικού πλοίου «Φαέθων» τραυματίας πολέμου της Κύπρου 1964 και ο κ. Αθανάσιος Σπυράκος τέως αντιδήμαρχος δήμου Αθηναίων εκπρόσωπος κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από την εξαιρετική Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, με μαέστρο τη φημισμένη Νίνα Πατρικίδου, η οποία επιμελήθηκε και την καλλιτεχνική διεύθυνση.
Ειδικά για την εκδήλωση δημιουργήθηκε ο «Ύμνος για το Ζάππειο Μέγαρο» σε μουσική-ενορχήστρωση του Βορειοηπειρώτη Κώστα Νούσια και στίχους της Κωνσταντινουπολίτισσας Ζαππίδας ποιήτριας Στέλλας Λεοντιάδου. Τον ύμνο, που ακούστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, απέδωσαν εξαιρετικά η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, η χορωδία του Ελληνογεωργιανού Συλλόγου «Ο Καύκασος» με μαέστρο τη Nino Meskhishvili και ο τραγουδιστής-καθηγητής μουσικής Γρηγόρης Κακούρης. Το κοινό χειροκρότησε θερμά τον Ύμνο και απαίτησε να ακουστεί και δεύτερη φορά, όπως και έγινε. Το μουσικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με την ταλαντούχα σολίστ βιολιού της Συμφωνικής Αλεξάνδρα Νούσια και γνωστά έργα κλασσικής μουσικής διάσημων συνθετών και έκλεισε με το «Χαρούμενο Σαββατοκύριακο» του Βορειοηπειρώτη Γιάννη Παπαδημητρίου. Το κοινό αποθέωσε τα παιδιά της Συμφωνικής για την άρτια μουσική τους παρουσίαση, καθώς και τους συντελεστές του Ύμνου. Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στη μαέστρο της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό την αιγίδα της ΕΡΤ Νίνα Πατρικίδου και στη μαέστρο της χορωδίας του Ελληνογεωργιανού Συλλόγου «Ο Καύκασος» Nino Meskhishvili από τον πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κ. Ηλία Δεμιρτζόγλου. Έπαινοι δόθηκαν εκ μέρους της Ένωσης Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου στα μέλη της Συμφωνικής  και της χορωδίας και στον τραγουδιστή Γρηγόρη Κακούρη. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωσε που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν.

Χορηγοί της εκδήλωσης: ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΓΛΥΝΑ» -  MAKSA TRAVEL - ΔΙΕΘΝΕΣ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ -  Π. ΚΟΥΡΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΠΟΥΡΝΤΕΝΗΣ & ΛΩΛΗΣ
Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ» - zougla.gr, ράδιοεννένα 98.9 – ΚΑΝΑΛΙ 9

Παράνομη και αμφισβητούμενη μέθοδος αποτοξίνωσης (ΚΕΘΕΑ)

Λίγες μέρες πριν εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για την παράνομη λειτουργία προγράμματος «αποτοξίνωσης» στην κλινική «Άγιος Νικόλαος» του Πειραιά, οι ιδιοκτήτες της, διοργανώνουν «διεθνές συνέδριο» στην Αθήνα, με το οποίο προωθούν την αμφιλεγόμενη και επικίνδυνη μέθοδο «ταχείας αποτοξίνωσης με νάρκωση» που εφαρμόζουν.

Οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης κλινικής ισχυρίζονται ότι παρέχουν (έναντι αδρής βεβαίως αμοιβής) τη μέθοδο ταχείας σωματικής αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά με χορήγηση ναλτρεξόνης σε κατάσταση νάρκωσης, παρόλο που η εφαρμογή της δεν επιτρέπεται από το νόμο ούτε βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και την έκθεση που έχει συντάξει από το 2006 το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για παράνομη λειτουργία, η δράση της κλινικής συνεχίζεται απρόσκοπτα εδώ και πολλά χρόνια, απομυζώντας χρήματα από τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Σημειώνεται ότι μετά το θάνατο ενός 30χρονου χρήστη το 2009 στην Κλινική, οι γονείς του οποίου έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, στο θέμα παρενέβη και η τότε ηγεσία  του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας τον έλεγχο της κλινικής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και τη Νομαρχία Πειραιώς.

«Εργαλείο» της Κλινικής Άγιος Νικόλαος αποτελεί τα τελευταία χρόνια η οργάνωση «Μέριμνα Ζωής», που έχουν συστήσει υπό μορφή ΜΚΟ οι ιδιοκτήτες της. Η οργάνωση δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως για να εξασφαλίσει κοινωνική αναγνώριση και «νομιμοποίηση» της δράσης και της αμφιλεγόμενης μεθόδου της Κλινικής. Στο πλαίσιο αυτό  διοργανώνει και το «διεθνές συνέδριο» Stapleford που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα.

Oι εγκεκριμένοι δημόσιοι φορείς απεξάρτησης εφιστούν την προσοχή του κοινού και ιδίως των εξαρτημένων και των οικογενειών στις παράνομες μεθόδους που εφαρμόζει η κλινική «Άγιος Νικόλαος» και ζητούν από τον πολιτικό, επιστημονικό κόσμο και τα ΜΜΕ να μη στηρίζουν τις δράσεις της «Μέριμνας Ζωής», παρέχοντας νομιμοποίηση στην κερδοσκοπία εις βάρος των εξαρτημένων και των οικογενειών τους.

Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)
Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΑΡΓΩ 
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των αθλητών του NOI

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων ενόψει έναρξης της φετινής αγωνιστικής περιόδου, που περιλαμβάνει σημαντικές υποχρεώσεις για την Γιαννιώτικη Κωπηλασία εντός κι εκτός συνόρων.

Ήδη οι Γ. Τσίλης, Γ. Τζιάλλας, Μιχ. Ναστόπουλος και Βασίλης Τζανίνης κλήθηκαν από την Εθνική Ομάδα και έλαβαν μέρος σε προπονητικό κοινόβιο στο Σχινιά. Παράλληλα, οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. όλων των κατηγοριών συνεχίζουν την προπόνησή τους στα Γιάννινα, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στον δεύτερο αγώνα αξιολόγησης της ΕΚΟΦΝΣ, τα αποτελέσματα του οποίου θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επικείμενη στελέχωση του εθνικού συγκροτήματος της Κωπηλασίας.
Στην συγκεκριμένη προκριματική διαδικασία, που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Μαρτίου στο Σχινιά αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Θύμιος Βλάχος. «Συνεχίζουμε εντατικά την προπόνησή μας στην λίμνη και στις κλειστές αίθουσες του Ομίλου, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει να βγάλουμε τις βάρκες. Στόχος μας είναι πλέον ο αγώνας αξιολόγησης του Μαρτίου, όπου φιλοδοξούμε οι αθλητές μας να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις», τόνισε ο κ. Βλάχος, συμπληρώνοντας ότι ήδη το επίπεδο των  Γιαννιωτών κωπηλατών είναι πολύ υψηλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν.Ο.Ι. ξεκινά τη νέα περίοδο έχοντας ενισχυμένες τις τάξεις των αθλητών του στις μικρές κατηγορίες με δεκάδες νέα αγόρια και κορίτσια, που κάνουν αυτό το διάστημα τα πρώτα βήματά τους στην Κωπηλασία.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη για τον τουρισμό στα Ιωάνννα

Στα πλαίσια του προγραμματισμού της Περιφέρειας για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ηπείρου, την ερχόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.  Η σύσκεψη οργανώνεται από τον αρμόδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και είναι η δεύτερη κατά σειρά, καθώς έχει προηγηθεί αυτή της Θεσπρωτίας.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 22-02-2011, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 4/22-02-2011

Αρ. Απόφασης     Θέμα
  1.  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 07-02-2011 συνεδρίασης.
  2.  Έγκριση δαπάνης σε εκτέλεση προσωρινά εκτελεστής δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας.
  3. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για εκτέλεση υπηρεσίας.
  4. Έγκριση δαπάνης προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευή Μηχανημάτων – Οχημάτων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
  5. Προμήθεια πινακίδων σήμανσης επικίνδυνων θέσεων Επαρχιακού και Διαδημοτικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας.
  6. Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια χαρτικών, γραφικών, μελανών φωτοτυπικών και μελανών FAX έτους 2011» Π.Ε. Πρέβεζας.
  7. Παροχή εξουσιοδότησης για την ανάδειξη προμηθευτών – χορηγητών ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Π.Ε. Πρέβεζας.
  8. Έγκριση λειτουργικών δαπανών Π.Ε Πρέβεζας.
  9. Έγκριση πίστωσης για την συμμετοχή υπαλλήλων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων και της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας, σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  10. Κατακύρωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού προμήθειας γραφικών ειδών και φωτοαντιγραφικού χάρτου Α4 της Π.Ε. Ιωαννίνων.
  11. Έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ιωαννίνων σε σεμινάριο από την Οικονομική Seminars AE.
  12. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας στην 13α επαρχιακή οδό και προστασία κοίτης ρέματος στο Τ.Δ. Κοκκινόχωμα», αναδόχου κ. Χρήστου Μπουροδήμου Ε.Δ.Ε.
  13. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων: «Τοποθέτηση φωτοβολταικού συστήματος και ολοκλήρωση αυλείου χώρου στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων», αναδόχου Κ/ξίας Ελένης Γκόλα – Θ. Νίκου.
  14. Έγκριση δαπάνης προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευή Μηχανημάτων – Οχημάτων Π.Ε. Ιωαννίνων.
  15. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση οδού σύνδεσης Γραμμενοχωρίων με Κωστάνιανη», αναδόχου κ. Δημητρίου Μάρκου Ε.Δ.Ε.
  16. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της  Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση οδού προς Κουμαριά – Σενίκο», αναδόχου Δημητρίου Μάρκου Ε.Δ.Ε.
  17. Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής.
  18. Έγκριση παράτασης ισχύος των συμβάσεων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
  19. Συμβιβαστικός προσδιορισμός αποζημίωσης της Π.Ε. Άρτας.
  20. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Γέφυρας Κουκλεσίου», αναδόχου κ. Γεωργίου Ντάτση Ε.Δ.Ε.
  21. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βλαβών από κατολίσθηση επί της 15ης επαρχιακής οδού κοντά στον οικισμό Τ.Δ. Ράικου», αναδόχου κ. Χρήστου Μπιτχαβά Ε.Δ.Ε.
  22. Έγκριση δαπάνης για την επίδοση απόφασης Κτηματολογικού Γραφείου Ιωαννίνων.
  23. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Παντελή Κολόκα, για εκτέλεση υπηρεσίας.
  24. Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  25. Αντιμετώπιση θεμάτων που προέκυψαν στη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  26. Έγκριση του από 08-02-2011 Πρακτικού του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και έγκριση διενέργειας νέου διαγωνισμού με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
  27. Έγκριση λειτουργικών δαπανών Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
  28. Έγκριση δαπάνης για έκδοση ατομικών καρτών χαρτογράφου, για οδηγούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

  29. Έγκριση του από 17-02-2011 Πρακτικού του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με τίτλο  «Μεταφορά μαθητών για το  έτος 2011», της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
  30. Έγκριση ανάθεσης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Η Γραμματέας                                                


Βασιλική Χ. Βαρτζιώτη

Πρωτοβουλία για την ίδρυση κοινωνικού ιατρείου

Την ίδρυση και λειτουργία ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες, σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών. Ήδη ο υπεύθυνος του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Φίλιππας Τσουμάνης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου. Στην συνάντηση αυτή, συζητήθηκε και επήλθε η πρώτη συμφωνία για να υλοποιηθεί σύντομα αυτή η προσπάθεια.

Ο Δήμος θα απευθυνθεί και εγγράφως στον Ιατρικό Σύλλογο, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου προκειμένου να συμβάλλουν στη στελέχωση και τη λειτουργία του ιατρείου, ενώ στόχος είναι στην ίδια πρωτοβουλία να συμμετάσχουν εθελοντικά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος.

[via]

Παραδόθηκε η δεύτερη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης

Παραδόθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών η δεύτερη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία μετά την επεξεργασία που θα γίνει, θα κατατεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της μελέτης αυτής, δίνει το πράσινο φως για την υποβολή στο ΕΣΠΑ, μελετών που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης και αφορούν σε σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Η πρώτη μελέτη που έχει ολοκληρωθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και θα κατατεθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ, αφορά στην πεζοδρόμηση ενός μεγάλου δικτύου οδικών αξόνων, έργο που θα δώσει άλλη όψη στο κέντρο των Ιωαννίνων. Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ.

Μεταξύ των άλλων, οι δρόμοι που προβλέπεται να πεζοδρομηθούν είναι, οι Μιχαήλ Αγγέλου, Γρηγορίου Σακκά και Βλαχλείδη. Σε συνδυασμό με τους πεζοδρόμους στην Μπότσαρη και Μουλαιμίδου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο, στον εμπορικό ιστό της πόλης. Στην ίδια μελέτη περιλαμβάνονται οι πεζοδρομήσεις στις οδούς Παπαδοπούλου, Παπάζογλου, Αραβαντινού, Λόρδου Βύρωνα, στα δρομάκια πέριξ αυτής και Κωλέττη.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, δίνεται η δυνατότητα να περπατήσει κάποιος άνετα και με ασφάλεια στην καρδιά της αγοράς των Ιωαννίνων και στο ιστορικό κέντρο. Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εκπονείται δεύτερη μελέτη για πεζοδρομήσεις στην πλατεία Τοσίτσα και την οδό Τοσίτσα, την πλατεία Χατζηκώστα, και σε όλους τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, μεταξύ Κουντουριώτη, Καλάρη και Ανεξαρτησίας.

[via]

Απάντηση για τους πρώην συμβασιούχους της ΑΔΕΙ (Δήμος Ιωαννιτών)

Η απόφαση των πρώην συμβασιούχων της ΑΔΕΙ να προχωρήσουν σε νέα κατάληψη του Δημαρχείου εκπλήσσει την Δημοτική Αρχή, από την στιγμή μάλιστα που με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις συζητήσεις με την επιτροπή των εργαζομένων, τηρεί κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα.

Κάθε απόφαση από την πλευρά των πρώην συμβασιούχων που παραβιάζει την συμφωνία, σημαίνει και την διακοπή των διαδικασιών για την πλήρη εφαρμογή και υλοποίησή της.

Η Δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τις ευθύνες, τις αμέλειες και τις προχειρότητες της διοίκησης της ΑΔΕΙ και την προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, επιχείρησε και επιχειρεί, με κάθε νόμιμο τρόπο, να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα των πρώην συμβασιούχων, με αισθήματα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Το δημαρχείο θα λειτουργήσει κανονικά. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίζει ή να διακόπτει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο

Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βάση του οποίου ο Δήμος θα είναι χρήστης τριών προτάσεων που καταθέτει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:
- Τμήμα Χημείας, Τομέας Φυσικοχημείας : «Μελέτη παραγωγής βιοκαυσίμου από χαμηλού κόστους υλικά»
- Τμήμα Χημείας, Τομέας Ανόργανης Χημείας και Αναλυτικής Χημείας : «Διερεύνηση των επιπέδων υπολειμμάτων επιλεγμένων ενώσεων με ενδοκρινική διαταρακτική δράση σε επιλεγμένα τρόφιμα μαζικής παραγωγής και σύγκριση με τοπικά προϊόντα της περιοχής της Ηπείρου. Εκτίμηση της επικινδυνότητας για τον καταναλωτή»
- Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών : «Ένα μαθηματικό και υπολογιστικό μοντέλο για την προσομοίωση της δυναμικής των υδάτων της Παμβώτιδας»

Οι προτάσεις του Πανεπιστημίου κατατίθενται στο πρόγραμμα «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» το οποίο εντάσσεται στη θεματική προτεραιότητα «Δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε κέντρα ερευνών» του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Ηπείρου» του Επιχειρησιακού. Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».

Βασικός στόχος είναι η τόνωση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, μέσω της ενδυνάμωσης των ερευνητικών, τεχνολογικών και καινοτομικών δραστηριοτήτων της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας σε τομείς ενδιαφέροντος (π.χ. περιβάλλον, υγεία κλπ) καθώς και του παραγωγικού δυναμικού της Ηπείρου, παράγοντας νέα γνώση που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν επιβαρύνεται οικονομικά θα είναι όμως ο χρήστης των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν.

Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα οικονομικά

Πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν την δύσκολη και δυσμενή θέση, στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος και καθιστούν επιβεβλημένη την λήψη μέτρων για την εξυγίανσή του, όπως και των δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου, το σύνολο των υποχρεώσεών του ανέρχεται στα 74.208.443,48 ευρώ. Η τοκοχρεολυτική δόση για 4.350.525,00.

Οι ανελαστικές δαπάνες για το 2011, υπολογίζονται στα 59 εκατομμύρια και τα έσοδα του Δήμου στα 50. Πέραν αυτού, οι άμεσες υποχρεώσεις, από χρέη παρελθόντων ετών, ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

«Αν αύριο είχαμε δεκαπέντε εκατομμύρια στο ταμείο μας, θα έπρεπε να τα δώσουμε μέσα σε μία μέρα. Οι οφειλές δε είναι σε ανθρώπους που δεν μπορούν να περιμένουν. Είναι σε συμπολίτες μας, προμηθευτές, εργαζόμενους, επαγγελματίες. Είναι οφειλές μέσα στην πόλη», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Η εξυγίανση του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, είναι βασική προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή. Η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί είναι «μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων» χωρίς καμία αύξηση των τελών ή των φόρων που καταβάλλουν οι πολίτες.

Πρακτικά δε, εξετάζονται δύο ακόμη σενάρια, όπως τα παρουσίασε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Η αύξηση του ποσού του δανείου από την συνεργαζόμενη τράπεζα, κατά πέντε εκατομμύρια με χρονική επιμήκυνση και η αναδιανομή του χρέους της ΔΕΥΑΙ στο Ταμείο Παρακαταθηκών ή εξαγορά του δανείου από άλλη τράπεζα με νέο διακανονισμό.

Τα πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης, ο οποίος κατέθεσε και την πρώτη δέσμη προτάσεων για την εξυγίανσή τους. Σύμφωνα με αυτά, το σύνολο των υποχρεώσεων του Καλλικρατικού πλέον δήμου Ιωαννιτών ανέρχεται στα 85,7 εκατομμύρια ευρώ και η τοκοχρεολυτική δόση φτάνει στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία σειρά στοιχείων, που αποτυπώνουν στην πράξη την προβληματική λειτουργία του Δήμου κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι:
- Για την τριετία 2007-2010 υπάρχουν 32 χιλιάδες κλήσεις με επεξεργασμένες και αβεβαίωτες.
- Το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας έχει να καταβάλλει χρήματα στο Δήμο από τον Αύγουστο του 2008.
- Μισθωμένες ιδιοκτησίες του Δήμου οφείλουν από το Νοέμβριο του 2009.
- Ο φόρος καταστημάτων δεν έχει καταβληθεί από 298 επιχειρηματίες το 2009, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός για το 2010. Τα βεβαιωμένα έσοδα ανέρχονται στο 1.050.000 ευρώ. Υπάρχουν οφειλέτες με ποσά άνω των 100 χιλιάδων μέχρι και 250 χιλιάδων ευρώ.
- Ο Δήμος οφείλει 191.981 ευρώ από ενοίκια.
- Οι οφειλές από ρυμοτομίες φτάνουν στα 11 εκατομμύρια. Για το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων έχουν εκδοθεί και δικαστικές αποφάσεις.
- Ο Δήμος δεν έδωσε το μετοχικό κεφάλαιο στο Πνευματικό Κέντρο, στο Δημοτικό Θέατρο και την μισθοδοσία της ΔΕΤΑΙ.

«Είμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο στο νέο μας δήμο και βέβαια ένα από τα δύο κριτήρια του Καλλικράτη για επιτήρηση του Δήμου είναι δεδομένο, καθώς το χρέος ανέρχεται στο 60% σε σύγκριση με τα έσοδα», σημείωσε ο κ. Μάντης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε δέσμη μέτρων για την εξυγίανση του Δήμου.

Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται:
- Αύξηση εσόδων κατά 25%, χωρίς καμία αύξηση των δημοτικών τελών.

- Περιορισμός ελαστικών δαπανών κατά 15%.
- Περιορισμός χρηματοδότησης νομικών προσώπων και επιχειρήσεων κατά 15%, το 2011.
- Έλεγχος κτιριακών εγκαταστάσεων για ανταποδοτικά τέλη.
- Καταγραφή και έλεγχος καταστημάτων επισιτισμού, κέντρων διασκέδασης και διασταύρωση οικονομικών στοιχείων με την Δ.Ο.Υ.
- Περιορισμός προσλήψεων, αποσπάσεων και διευκόλυνση των μετατάξεων του προσωπικού, παράλληλα με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήμου.
- Ελαχιστοποίηση εξαιρέσιμων, υπερωριών.
- Αξιοποίηση πάγιου εξοπλισμού των δημοτικών ενοτήτων.
- Διακανονισμός υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΙ με το Δήμο Ιωαννιτών.
- Ίδρυση και λειτουργία τράπεζας γης για ανταλλαγή με οφειλές από ρυμοτομίες.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και με τις παρατηρήσεις που έγιναν από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη, ο ισολογισμός του Δήμου για το έτος 2009. Λευκή ψήφο έδωσε ο κ. Χρήστος Μαντάς και ο κ. Στέφανος Σκοπούλης.

Πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη από το Δήμο Ιωαννιτών

Για την πλήρωση μιας (1) θέσης Επιστημονικού Συνεργάτη στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε) βάσει των διατάξεων του άρθρου 163 του Ν.3584/07

Ο Δήμαρχος Ιωαννίτων

Λαμβάνοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 3463/2007 (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας)
2. Τις διατάξεις των άρθρων 163 και 11-17 του Ν. 3584/2007 “Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων”.
3. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης”
4. Την με αριθμ. 55/74802/29.12.2010 ερμηνευτική εγκύκλιο του Τμήματος Προσωπικού ΟΤΑ της Δ/νσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ της Γεν. Δ/νσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Προσκαλεί

Όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Για την πλήρωση της θέσης απαιτούνται

α) τα γενικά και τυπικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 163 του Ν. 3584/07, δηλαδή:
1. Να έχουν ελληνική ιθαγένεια.

2. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

3. Να μην έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα ή να έχουν τεθεί υπό δικαστική αντίληψη ή απαγόρευση που συνιστά κώλυμα ή ασυμβίβαστο με την ανωτέρω θέση.

4. Να είναι υγιείς και να μην έχουν απολυθεί από προηγούμενη κατεχόμενη συναφή θέση.

5. Να είναι κάτοχοι:
α) πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής και
β) μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος.

β) αποδεδειγμένη εμπειρία στα περισσότερα εκ των κατωτέρω:

1. Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό
2. Λειτουργικά συστήματα Unix.
3. Χρήση ανοιχτού λογισμικού για ανάπτυξη εφαρμογών
4. Σχεδίαση και ανάπτυξη εφαρμογών Σχεσιακών Βάσεων Δεδομένων
5. Διαχείριση και ανάπτυξη κεντρικών δικτυακών εφαρμογών
6. Σχεδιασμό και ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων client-server.
7. Σχεδιασμό και ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών Web (W3C).
8. Ανάπτυξη κατανεμημένων υλικών και υπολογιστικών πόρων για υλοποίηση ανοικτών δικτυακών αρχιτεκτονικών.
9. Ανάπτυξη συστημάτων Γεωχωρικών Δεδομένων για χρήση σε διαδραστικές εφαρμογές
10.Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Πόρων (ERP) και Ροών Εργασίας (WorkFlows)
11.Υπολογιστικές Προσομοιώσεις
12.Διαχείριση τηλεφωνικών κέντρων ευρείας κλίμακας με χρήση τεχνολογιών VolP.
13.Προγραμματισμό μικροελεγκτών.
14.Αγγλική Γλώσσα

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν με την αίτησή τους:
1. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 ότι σε περίπτωση επιλογής τους θα προσκομίσουν όλα τα προβλεπόμενα από την παρ.3 του άρθρου 163 του Ν.3584/07 έγγραφα που πιστοποιούν την κατοχή των γενικών και τυπικών προσόντων διορισμού.
2. Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας.
3. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών.

Η επιλογή θα γίνει από το Δήμαρχο Ιωαννιτών, ο οποίος θα αποφασίσει κατά την κρίση του την καταλληλότητα του προσλαμβανομένου (σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 163 του Ν.3584/07).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στο Δήμο Ιωαννιτών μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών, η οποία αρχίζει από την επόμενη μέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε εφημερίδα του Νομού.

Δίμηνες προσλήψεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών


Έχοντας υπόψη:
  1. Τις διατάξεις των άρθρων 2 και  206  του Ν. 3584/07.
  2. Την αριθ. 4/2011  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία διαπιστώνεται η αναγκαιότητα της πρόσληψης  και η αιτιολόγηση αυτής, οι απαιτούμενοι κλάδοι και οι ειδικότητες του προσωπικού που πρόκειται να προσληφθεί με διάρκεια σύμβασης δύο (2) μήνες για τις ανάγκες του νομικού προσώπου  έτους 2011.

       Γνωστοποιούμε


            Την πρόσληψη του κατωτέρου προσωπικού με σύμβαση εργασίας αποκλειστικά και μόνο δύο (2) μηνών, για τους κατωτέρω κλάδους / ειδικότητες και προσόντα:

ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Ιατροί
Πτυχίο Ιατρικής
Ειδικότητα παθολόγου ή γενικού γιατρού

Κοινωνικοί λειτουργοί


Πτυχίο Τ,Ε. κοινωνικών λειτουργών

Φυσιοθεραπευτές

Πτυχίο Τ,Ε. Φυσιοθεραπευτών


Νοσηλευτές

Πτυχίο Τ.Ε. Νοσηλευτών

Καθαρίστριες


Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης


Οδηγοί
Επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης Γ΄ Κατηγορίας  και απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ή απολυτήριος τίτλος  Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και τριετή εμπειρία τουλάχιστον.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του α΄ μέρους του Ν. 3584/07.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται στα γραφεία του νομικού προσώπου ( οδός Παπάζογλου αρ. 16 & Καπλάνη ) από την Τρίτη 22/2/2011 μέχρι  και Παρασκευή 25/2/2011 και ώρες 8:30 π.μ. έως 13:00.
            Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με κριτήρια Α.Σ.Ε.Π.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More