<--! -->

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Επιβολη κυρωσεων για οσους δεν συμμορφωνονται

«Οι ανοχές εξαντλήθηκαν. Επιχειρηματίες και επαγγελματίες οφείλουν άμεσα να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες που έχουν με το Δήμο. Σε διαφορετική περίπτωση, από τις αρχές της νέας χρονιάς, θα προχωρήσουμε σε αφαίρεση αδειών λειτουργίας και θα επιβληθούν όλες οι νόμιμες κυρώσεις».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με αφορμή εκατοντάδες εκκρεμότητες που υπάρχουν από επαγγελματίες της περιοχής.

Ήδη από το Δήμο έχει ανακοινωθεί ότι πρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις όσοι επαγγελματίες έκαναν χρήση κοινόχρηστων χώρων.

Η οικονομική τακτοποίηση είναι προϋπόθεση για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από την αρμόδια υπηρεσία θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή του νέου έτους, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η Κανονιστική Απόφαση που είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το Μάιο, χωρίς καμία πλέον παρέκκλιση.

Βάση αυτής, όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων, θα πρέπει να υποβάλλουν τον σχετικό φάκελο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και φυσικά να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Εάν κάτι τέτοιο δε συμβεί, τότε δεν θα χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες για τη νέα χρονιά.

Από το Δήμο Ιωαννιτών, για μία ακόμη φορά γίνεται έκκληση προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, να τοποθετήσουν και να λειτουργήσουν λιποσυλλέκτες όπως προβλέπεται και από την άδεια που τους έχει χορηγηθεί, ώστε χρησιμοποιημένα λάδια και λίπη να μην καταλήγουν στις σακούλες απορριμμάτων ή στο αποχετευτικό δίκτυο καθώς τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια.

Η μη χρήση λιποσυλλεκτών τιμωρείται με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, με αλλεπάλληλες συναντήσεις, με διάλογο, με συζήτηση να πετύχουμε όρους αρμονικής συμβίωσης στην πόλη. Κάποιοι συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε άλλες εκκρεμότητες. Οι ανοχές εξαντλήθηκαν. Είναι η ώρα να αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους», κατέληξε ο Δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More