<--! -->

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το Σαββατο καθαριζουμε την παραλιμνιο

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, οι εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ καθαρίζουν την παραλίμνιο.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που έρχεται να καταδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και να αναδείξει τη δύναμη της εθελοντικής δράσης.

Η εκστρατεία για τον καθαρισμό της παραλιμνίου θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις δέκα το πρωί, με σημείο συνάντησης την πλατεία Μαβίλη.

«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας και Δήμου και με τη στήριξη δεκάδων εθελοντικών οργανώσεων των Ιωαννίνων. Η προσπάθεια αυτή, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι και δύσκολη αλλά και απαραίτητη, αφού μπορεί να δείξει τη δύναμη του εθελοντισμού», επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, ζήτησε τη συμμετοχή όλων, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ώστε να καθαριστεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης. «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε με την ολοκλήρωση της δράσης, είναι ότι δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια, ώστε να μην χρειαστεί να τα ξαναμαζέψουμε», σημείωσε ο κ. Κολόκας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει την προσπάθεια και έμπρακτα με την διάθεση υλικών αλλά και οχημάτων προκειμένου να γίνει η απομάκρυνση των απορριμμάτων.

«Η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ευθύνες για την προστασία του περιβάλλοντος. Όμως αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη συνδρομή των εθελοντών και την ευαισθητοποίηση όλων μας. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης του Σαββάτου είναι παιδευτικός. Μπορούμε να δείξουμε ότι όλοι μαζί κάνουμε την πόλη μας καλύτερη», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Εκ μέρους των εθελοντικών οργανώσεων μίλησαν ο κ. Σάκης Τζαλαλής, εκπρόσωπος του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και η κ. Μαρίνα Καλιαμούρη, εκπρόσωπος του Κέντρου Εφαρμογών Νέων Τεχνολογιών.

«Ο ΠΑΣ δείχνει την ευαισθησία του και στηρίζει εκδηλώσεις που προάγουν την πόλη. Βάζουμε ένα λιθαράκι έχοντας τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και των εθελοντικών ομάδων. Η 3η Δεκεμβρίου, είναι η ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και μεις αφιερώνουμε την εκδήλωση αυτή στην ΕΛΕΠΑΠ και την πρόεδρό της Νατάσα Μπέγκα που κάνουν ένα πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο», ανέφερε ο κ. Τζαλαλής.

Το Κέντρο Εφαρμογών Νέων Τεχνολογιών δραστηριοποιείται από το 2007 και λειτουργεί υποστηρικτικά προς την ΕΛΕΠΑΠ. «Λειτουργούμε υποστηρικτικά προς την ΕΛΕΠΑΠ και πέρα από την προώθηση καινοτόμων μεθόδων, θέλουμε να προωθήσουμε τον εθελοντισμό. Έτσι συμμετέχουμε σε μία πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη φιλοσοφία του εθελοντισμού», είπε η κ. Καλιαμούρη.

Συμμετοχή στην εκδήλωση του Σαββάτου έχουν δηλώσει δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις της πόλης, σωματεία και σχολεία. Για την επιτυχία της συμμετέχουν ως χορηγοί, οι δύο βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού, «ΒΙΚΟΣ» και «ΖΑΓΟΡΙ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More