<--! -->

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣ Γιαννινα - ΠΑΟΚ 2-2 για τη 12η Αγ. της Super League

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, που διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και με βροχή, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στους Ζωσιμάδες για την 12η αγωνστική. Ο "αίαντας", που εκμεταλλεύτηκε την κούραση των φιλοξενούμενων από τη μάχη του Γουάιτ Χαρτ Λέιν, ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια έχοντας αρκετές ευκαιρίες και προηγήθηκε δύο φορές με τον Μπακαγιόκο. Οι παίκτες του Μπόλονι ωστόσο, με πολλά ψυχικά αποθέματα, βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και παρά τις λιγοστές τους φάσεις, κατάφεραν να βρουν απαντήσεις και τις δύο φορές. Αρχικά με τον Αθανασιάδη και στη συνέχεια με πέναλτι του Λαζάρ. Για πέμπτο ματς χωρίς νίκη μένει ο ΠΑΣ Γιάννινα, μία μόλις νίκη για τον Δικέφαλο στα τελευταία 8 ματς, που ενώ στην Ευρώπη προελαύνει, στην Ελλάδα κολλάει και πετάει διαρκώς βαθμούς με αποτέλεσμα να έχει μείνει μακριά από τις πρώτες θέσεις.

Από τα... αποδυτήρια ο Μπάκα, απάντηση με Κλάους
Να εκμεταλλευτεί την υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ στην Αγγλία προσπάθησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που στο α' μέρος το πέτυχε σε μεγάλο ποσοστό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5' όταν ο Μπακαγιόκο νίκησε Τσιρίλο και Κρέσιτς και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Δικεφάλου στα στημένα άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΣ συνέχισε να είναι επιθετικός, αλλά ο Δικέφαλος στην πρώτη του και μοναδική ευκαιρία ισοφάρισε με τον Αθανασιάση να είναι εκεί, που πρέπει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φεγκρούς στο 17'.

Καλύτερος και επιθετικός ο ΠΑΣ, φωνάζει για ακυρωθέν γκολ
Υπό συνεχή βροχόπτωση και σε βαρύ αγωνιστικό χώρο οι μονομαχίες ήταν δυνατές και σε ορισμένες περιπτώσεις σκληρές, με τους γιαννιώτες να δημιουργούν πολά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, που δημιουργικά και επιθετικά υστερούσε. Κι αμυντική λειτουργία όμως χώλαινε, αφού Μπεσέρα και Μπακαγιόκο ταλαιπωρούσαν Ετό και Τσιρίλο, ενώ και ο Σταφυλίδης είχε πολύ δουλειά με τον Σκούφαλη. Ο ιβοριανός επιθετικός είχε δύο καλές στιγμές στο 30' και το 41', ενώ ο ΠΑΣ διαμαρτύρεται για γκολ του Μπεσέρα, που ακυρώθηκε στο 21' για φάουλ στον Ετό.

Ο Μπακαγιόκο είχε και δεύτερο γκολ
Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκε στην επανάληψη ο ΠΑΣ για να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Μπακαγιόκο στο 48' αστόχησε από εξαιρετική θέση, αλλά ένα λεπτό αργότερα ήταν εύστοχος και με το δεύτερο τέρμα του έγραψε το 2-1. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην έχει δυνάμεις και οι γιαννιώτες, που είχαν κερδίσει τη μάχη του κέντρου, ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να απειλήσει. Η απάντηση του Μπόλονι ήταν ο Ιβιτς για να δώσει φρέσκα πόδια και επιθετική πνοή, ενώ με την συμπλήρωση των 70 λεπτών έριξε στη μάχη και τους Παπάζογλου, Ρομπέρ χρησιμοποιώντας δύο επιθετικούς.

Λάθος ο Τζημόπουλος, ισοφάρισε ο Λαζάρ
Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 73' χάρη σε παιδικό λάθος του Τζημόπουλου, που έκανε χέρι στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Λαζάρ να νικήσει τον Φεγκρούς από τα έντεκα μέτρα. Το παιχνίδι πλέον κρεμόταν σε μία κλωστή, οι δύο ομάδες να προσπαθούν να σταθούν όρθιες στο γλιστερό τερέν και να φτάσουν στο νικητήριο γκολ, με τους Ζαϊρί και Σαλπιγγίδη να έχουν καλές ευκαιρίες για να τα καταφέρουν, χωρίς όμως επιτυχία. Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν μέχρι το τέλος, αλλά το 2-2 δεν άλλαξε και περιορίστηκαν στο βαθμό της ισοπαλίας.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More