<--! -->

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Στην εκθεση Polis ο Δημος Ιωαννιτων

Σημείο συνάντησης των αιρετών της αυτοδιοίκησης όλης της χώρας, αποτέλεσε η Έκθεση POLIS 2011 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσαλλονίκη.

Στην 8η κατά σειρά έκθεση POLIS, που είχε ως τιμώμενη χώρα την Γερμανία, παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή προϊόντων, που στόχο είχαν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα της ζωής του.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τον αναπτυξιακό ρόλο της αυτοδιοίκησης, καθώς και από την Ελληνο-Γερμανική συνάντηση για θέματα προώθησης της εγκατάστασης επιχειρήσεων και αξιοποίησης του διμερούς οικονομικού δυναμικού, συγκοινωνιών και περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης αποβλήτων-λυμάτων, αντιμετώπισης καταστροφών, τουρισμό κ.α.

Απώτερος στόχος των συγκεκριμένων αυτών συναντήσεων ήταν η προώθηση της επικοινωνίας και των επαφών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εταίρων στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου και του τουρισμού . Λόγω των γεγονότων που επικράτησαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η συμμετοχή δυστυχώς ήταν περιορισμένη.

Στην έκθεση από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ και δημοτικός σύμβουλος Φίλιππας Τσουμάνης, ο κ. Ν.Γκόλας Πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής κι ανάπτυξης και δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Β. Βλέτσας Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα σχεδιασμού, ανάπτυξης κι επιχειρηματικότητας του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Polis-2011 έγινε :

•          αναφορά στις καλές πρακτικές και καινοτόμες  δράσεις της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο ολοκληρωμένων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών

•          ενημέρωση για τις δράσεις φορέων ενισχύοντας τους διαύλους επικοινωνίας τους

•          προώθηση, ανταλλαγή και σύνθεση εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε φορείς της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

•          ενίσχυση της ανάπτυξης συνεργασιών δημιουργώντας δίκτυα και εταιρικά σχήματα  με κοινές δράσεις και κοινά ενδιαφέροντα

•          Παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα που απευθύνονται στη αυτοδιοίκηση

Κατά την διάρκεια την Ελληνο- Γερμανικής συνάντησης  ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Χάνε Γιοακίμ Φούχτελ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις τεράστιες δυνατότητες που καταγράφονται στην Ελλάδα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής της αγοράς, διαπιστώνοντας ότι οι Έλληνες διαθέτουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και μόρφωση. ο κ. Φούχτελ διερωτήθηκε εάν αυτή η γνώση, που αποτελεί και πλούτο, αξιοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη χώρα μας. Όπως είπε « η εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί, το απαραίτητο ζητούμενο, για τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγής σε μία χώρα, σε οποιοδήποτε τομέα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More