<--! -->

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Οχι στο ειδικο τελος και στην εφεδρεια απο το Δημο Ιωαννιτων

Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ασχολήθηκε και με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.  Ο Δήμαρχος κ. Φ. Φίλιος αναφέρθηκε αναλυτικά στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπογράμμισε ότι το Ειδικό Τέλος επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή.

Επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά πρέπει να υπάρξει συντονισμός του συνόλου της αυτοδιοίκησης και παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Εκ μέρους της παράταξης του Νίκου Γκόντα, τοποθετήθηκε η κ. Άννα Ασημακοπούλου, η οποία επί της αρχής συμφώνησε με τη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τασιούλας, Στέφανος Σκοπούλης και Χρήστος Μαντάς διαφώνησαν με τη στάση της Δημοτικής Αρχής και ζήτησαν να μην εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος νόμος.

Σε συζήτηση για την εργασιακή εφεδρεία, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή είναι κατά του νόμου της εργασιακής εφεδρείας και ενημέρωσε πως πιθανή εφαρμογή του στο Δήμο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση των υπηρεσιών.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More