<--! -->

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αποφαση του ΔΣ του Συλλογου Μελων ΔΕΠ για τη συγκροτηση Οργανωτικης Επιτροπης του Πανεπιστημιου

Με αφορμή τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2461 Β, 3-11-2011) της απόφασης της Υπουργού Παιδείας με την οποία συγκροτείται η Επιτροπή που θα έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίασή του της 11-11-11:
1.    Διαπιστώνει ότι, μετά την άρνηση του Πρύτανη και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη, η Υπουργός, παραβιάζοντας ακόμα και τον ίδιο της τον νόμο, χρειάστηκε να ανατρέξει σε προ 15ετίας μέλη Πρυτανικών Αρχών για να στελεχώσει την Επιτροπή.
2.    Θεωρεί θετικό το ότι μια σειρά συναδέλφων αρνήθηκαν ρητά τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή.
3.    Καλεί τους συναδέλφους που ορίστηκαν από την Υπουργό να μη δεχτούν το ρόλο που τους ανατέθηκε.
4.    Επικροτεί την απόφαση του Πρύτανη και της Συγκλήτου να προσβάλουν την συνταγματικότητα του ορισμού της Επιτροπής.
5.    Υπενθυμίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 27-9-11 με την οποία καλεί τη Σύγκλητο «με απόφασή της να μην επιτρέψει τη διάθεση στοιχείων από τις Διοικητικές Υπηρεσίες που θα δρομολογήσουν την υλοποίηση του νέου νόμου».
6.    Υπενθυμίζει επίσης την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 9-9-11 που «τονίζει με έμφαση ότι αυτός ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να ακυρωθεί αγωνιστικά στην πράξη».
7.    Καλεί τους συναδέλφους σε εγρήγορση και ετοιμότητα μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More