<--! -->

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αποφαση της Εκτελεστικης Επιτροπης του Δημου Ιωαννιτων για το τελος ακινητων

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, συζήτησε το θέμα που έχει ανακύψει με το ειδικό τέλος ακινήτων και ομόφωνα κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:

Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, το οποίο καλείται να καταβάλει το σύνολο των πολιτών μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αποτελεί αναμφίβολα μία μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί τα νοικοκυριά σε απόγνωση, καθώς πρόκειται για ένα βαρύ χαράτσι που έρχεται να προστεθεί σε άλλα που είχαν προηγηθεί. Υπάρχει δε μία κατηγορία συμπολιτών μας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση αυτή καθώς έχει φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με επιστολή του προς τη ΔΕΗ, εκφράζει την αντίθεσή του στο μέτρο αυτό, σημειώνοντας μάλιστα ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει η επιχείρηση με τους καταναλωτές, σε κανένα σημείο δεν αναφέρει ότι οι συμβαλλόμενοι δημότες υποχρεούνται να καταβάλλουν ειδικό τέλος ακινήτων.

Ο Δήμος ζητά ακόμη την αναστολή της είσπραξης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει αρκετοί Σύλλογοι, Σωματεία και πολλές Κινήσεις Πολιτών.

Ο Δήμος καλεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, να συζητήσει το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που γίνεται την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα και να λάβει συγκεκριμένη απόφαση.

Εκτίμηση είναι ότι οι Δήμοι, θα πρέπει να απαιτήσουν συλλογικά την άμεση λύση του προβλήματος κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τα συντεταγμένα όργανα της αυτοδιοίκησης.

Η Δημοτική Αρχή δεν συμμερίζεται θέσεις, απόψεις και κινήσεις «εύκολης πολιτικής» που φυσικά αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά είναι αδιέξοδες.

Δεν είναι ορθό ούτε ασφαλές να οδηγήσουμε τους δημότες μας σε πρακτικές «δεν πληρώνω» καθώς θα ακολουθήσουν σοβαρά προβλήματα και εμπλοκές, όπου εκεί ο Δήμος, για λόγους ουσιαστικούς δεν θα μπορεί να προσφέρει καμία βοήθεια.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα άδικο νόμο. Ένα νόμο που μεγαλώνει την κοινωνική αδικία και πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Είναι σίγουρο ότι οι νόμοι δεν αλλάζουν με κινήσεις εντυπωσιασμού.

Μπορούν όμως να αλλάξουν μέσα από συντεταγμένες παρεμβάσεις των αρμοδίων οργάνων και αυτό έχει υποχρέωση να πράξει η τοπική αυτοδιοίκηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More