<--! -->

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ελεγχοι για εστιες ρυπανσης

Σε εντατικούς ελέγχους προχωρούν συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο τον περιορισμό εστιών ρύπανσης της πόλης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων, καθώς παρά τις εκκλήσεις που είχαν προηγηθεί και τις οδηγίες που είχαν δοθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα, είναι αρκετοί αυτοί που δεν συμμορφώνονται.

Για τις περιπτώσεις, όπου διαπιστώνονται παρανομίες, στο εξής, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στις περιπτώσεις ειδικά καταστημάτων εστίασης, όπου εναποθέτουν απορρίμματα χωρίς να κλείνουν τις σακούλες, ενώ συχνά τις σέρνουν με αποτέλεσμα υγρά και στερεά απορρίμματα να ρυπαίνουν τα πεζοδρόμια.

Από τις υπηρεσίες του Δήμου έχει διαπιστωθεί ότι οι ανοιχτές σκάφες που είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να εναποθέτουν απορρίμματα οι συμπολίτες, χρησιμοποιούνται από φορτοταξί τα οποία παρανόμως εναποθέτουν απορρίμματα. Οι έλεγχοι και στον τομέα αυτό θα είναι στο εξής αυστηροί και οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα.

Από το Δήμο Ιωαννιτών, για τελευταία φορά γίνεται έκκληση προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, να τοποθετήσουν και να λειτουργήσουν λιποσυλλέκτες όπως προβλέπεται και από την άδεια που τους έχει χορηγηθεί, ώστε χρησιμοποιημένα λάδια και λίπη να μην καταλήγουν στις σακούλες απορριμμάτων ή στο αποχετευτικό δίκτυο καθώς τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια.

Η μη χρήση λιποσυλλεκτών τιμωρείται με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More