<--! -->

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Δημοπρατουνται οι πεζοδρομησεις και η παιδικη χαρα Κουραμπα

 

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι διακηρύξεις δημοπράτησης για δύο ιδιαίτερα σημαντικά έργα του Δήμου. Πρόκειται για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς Κουραμπά και τις αναπλάσεις-πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και φωτισμού διατηρητέων κτιρίων.

Η αναβάθμιση της παιδικής χαράς Κουραμπά έχει προϋπολογισμό 600 χιλιάδων ευρώ. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τη διακήρυξη θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς- Ηπείρου. αφορά στην αναβάθμιση της παιδικής χαράς στην περιοχή του Κουραμπά και σε συνολική έκταση 1800 τετραγωνικών μέτρων. Η αναβάθμιση συνίσταται σε νέο σχεδιασμό και οργάνωση του χώρου, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η Κοινότητα.

Το έργο μεταξύ των άλλων προβλέπει:

-         Περίφραξη του χώρου

-         Διαχωρισμό ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών

-         Ασφαλή και φιλικά προς τους χρήστες υλικά.

-         Ήπια παρέμβαση με ελαχιστοποίηση των τσιμεντροστρώσεων και αξιοποίηση του υπάρχοντος πυρήνα πρασίνου.

Ο παιδότοπος, χωρίζεται σε τρεις τομείς. Ο πρώτος για παιδιά ηλικίας από ενός μέχρι τεσσάρων ετών, ο δεύτερος για παιδιά από τεσσάρων μέχρι δώδεκα ετών και ο τρίτος για μεγαλύτερα και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο πάρκο θα αλλάξει ο φωτισμός, θα γίνουν περιφράξεις και θα φυτευτούν νέα δέντρα.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ- ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ

Το έργο αναπλάσεις- πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και φωτισμός διατηρητέων κτιρίων έχει προϋπολογισμό 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς- Ηπείρου και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Το έργο αφορά στη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης και τον φωτισμό ανάδειξη τεσσάρων σημαντικής αρχιτεκτονικής σημασίας κτιρίων, εκ των οποίων τα τρία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Ο σχεδιασμός των πεζοδρομήσεων αποσκοπεί μέσω εναλλακτικών διαδρομών στη σύνδεση της κεντρικής πλατείας, του νέου εμπορικού κέντρου, της παλιάς αγοράς, του ιστορικού κέντρου και της παραλίμνιας ζώνης.

Συγκεκριμένα οι δρόμοι που πεζοδρομούνται είναι:

Τομέας νέου εμπορικού κέντρου

-         Μ. Αγγέλου μέχρι την Χαριλάου Τρικούπη

-         Μελανίδη

-         Βλαχλείδη

-         Οπλαρχηγού Πουτέτση

-         Γρηγορίου Σακκά

-         Ζυγομάλλη

Τομέας παλιάς αγοράς-ιστορικό κέντρο

-         Νικολάου Παπαδοπούλου

-         Παπάζογλου

-         Αραβαντινού

-         Λόρδου Βύρωνος

-         Στουρνάρα

-         Κατσαντώνη

-         Κωλέττη

-         Κατσιμήτρου

-         Γούναρη

Ο φωτισμός ανάδειξης κτιρίων αφορά στα διατηρητέα της Καπλάνειου Σχολής, της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής και του κτιρίου Πυρσινέλλα καθώς στο αξιόλογο αρχιτεκτονικό κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών δουλεύει συντονισμένα όχι μόνο για να εκμεταλλευτεί κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία του ΕΣΠΑ, αλλά και για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να φτάνουμε γρήγορα στις δημοπρατήσεις των έργων. Σήμερα δημοπρατούμε δύο έργα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη. Την ανάπλαση του Κουραμπά, ενός σημαντικού πνεύμονα στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα παραδώσουμε στα παιδιά. Θα δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, που θα τον έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Οι πεζοδρομήσεις θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα της πόλης. Θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο, όπου θα μπορεί ο καθένας να περπατήσει με άνεση και ασφάλεια. Θα αναβαθμίσει την αγορά και το εμπορικό κέντρο, θα περιορίσει τη χρήση των αυτοκινήτων. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός, ότι σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, θα ανοίξουν εργοτάξια και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που είναι άκρως απαραίτητες στην πόλη μας», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More