<--! -->

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Συναντηση του Δημαρχου Ιωαννιτων με τον Μορφωτικο Ακολουθο των ΗΠΑ

Συνάντηση με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Ο Μορφωτικός Ακόλουθος George Frowick και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας Μαρκέλα Καράγιωργα, επισκέπτονται την περιοχή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα των νέων.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ενημέρωσε τον Μορφωτικό Ακόλουθο για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή και τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν ενώ σημείωσε πως ο πολιτιστικός κι αρχαιολογικός πλούτος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου μπορούν να αποτελέσουν πεδίο που θα προσελκύσει φοιτητές των αμερικανικών αρχαιολογικών σχολών κατά τους θερινούς μήνες, στα πρότυπα ενός θερινού εκπαιδευτικού camp.

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με στόχο την εκπαιδευτική και την πολιτιστική συνεργασία. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Η συνεργασία αυτή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς εκτιμούμε ότι μπορούμε να προβάλλουμε την περιοχή μας», σημείωσε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις που έκανε.

«Είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτομαι τα Ιωάννινα. Ενδιαφερόμαστε να έχουμε μία συνεχή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και την Αυτοδιοίκηση ώστε να αναπτύξουμε διάφορες πολιτιστικές δράσεις», είπε ο Μορφωτικός Ακόλουθος, ο οποίος ανέφερε ότι θα προτείνει στον Πρέσβη των ΗΠΑ να επισκεφθούν από κοινού τα Ιωάννινα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More