<--! -->

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου με την ομάδα του ECOMOBILITY

Την ομάδα μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ECOMOBILITY, την καθηγήτρια που συντόνιζε το πρόγραμμα. εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις οκτώ μαθήτριες για την προσπάθειά τους και την επιτυχία τους, ενώ η αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη, αρμόδια για θέματα παιδείας, ανακοίνωσε ότι η εργασία τους θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει ο Δήμος, τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου, που θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, προτείνουν τρόπους μετακίνησης πιο φιλικούς στο περιβάλλον, που διασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στη νέα γενιά εμφανίζεται μία άλλη αντίληψη για την ποιότητα ζωής. Σε μία πόλη, όπως τα Γιάννινα, όπου οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, το αυτοκίνητο μπορεί και πρέπει να περιοριστεί», τόνισε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι στον προγραμματισμό του Δήμου περιλαμβάνεται τόσο η ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων για ουσιαστική και όχι αποσπασματική κίνηση, όσο και η ανάπτυξη μεγάλου δικτύου πεζοδρόμων στον εμπορικό ιστό της πόλης.

Με αφορμή την συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλους τους οδηγούς να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους –πεζοδρόμια, πεζοδρόμους- και ειδικά το Πάρκο Λιθαρίτσια, το οποίο ναι μεν έκλεισε με μπάρα, αλλά πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να βρουν τρόπους για να την παραβιάσουν.

«Εξυπακούεται ότι το πάρκο δεν είναι πάρκινγκ. Δεν θα χρειάζονταν μπάρα για να εμποδιστούν τα αυτοκίνητα. Όμως αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο. Απαιτείται κυκλοφοριακή παιδεία και σεβασμός», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Οι οκτώ μαθήτριες εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίησή του για την συνάντηση που είχαν και τόνισαν ότι η καλύτερη επιβράβευση για τον κόπο που έκαναν θα ήταν να υιοθετηθούν οι προτάσεις που απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More